Hastamizde Romatoloji Uzmanı Göreve Başladı
07 Ağustos 2017

Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi’nde 3 yıl görev yaptıktan sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne atanan Romatoloji uzmanı Dr. Senem Tekeoğlu, hasta kabulüne başladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp mezunu olan Tekeoğlu, uzmanlığını İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde yaptı. Yandal eğitimini Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji bölümünde tamamlayan Tekeoğlu, Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi’nde 3 yıl görev yaptıktan sonra Batman’a atandı.

ROMATOLOJİ HASTALIĞI?
Romatoid artrit, ankilozan spondilit, sedef romatizması, behçet hastalığı, ailevi akdeniz ateşi, sistemik lupus eritematozus (SLE), gut, skleroderma, çocukluk çağında başlayan romatizmal hastalıklar, sjögren sendromu gibi daha birçok romatizmal hastalığın tanı ve tedavisi romatologlar tarafından yapılmaktadır. Bu hastalıklar, vücudun sadece belirli bölgelerini değil, birçok farklı organını tutabilen sistemik hastalıklardır.