Diyabet Günü Etkinlik Programı
14 Kasım 2022

Site - Diyabet Günü, Etkinlikler - 2022-11-09.png

Diyabet Günü Etkinlik Programı

Diyabet, hızla yayılan, komplikasyonları olup maliyeti yüksek olan ve toplumun yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Diyabeti önleme çalışmaları içinde risk faktörlerine dair toplumun duyarlılığını artırarak toplumu bilinçlendirmek bulunur. Bu risk faktörleri içinde sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı, fiziksel egzersiz ve hareket alışkanlığının artırılması ve kilo kontrolünün sağlanması yer alır. Böylece diyabet daha iyi yönetilerek yaşam kalitesinin artırılması hedeflenir.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Hastanemiz Konferans Salonunda “Diyabetlilerle Yaşam Konferansı” verilecek ve Petrol City AVM ile Hastanemiz Girişinde (C Blok) Diyabet Standı açılacaktır. Standımızda bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılacak ayrıca ücretsiz kan taraması ve kilo ölçümü yapılarak erken tanı amacıyla diyabet riski bulunanlar yönlendirilmiş olacaktır.

Program:

Diyabetlilerle Yaşam Konferansı (15 Kasım Salı, Saat: 12.30)

Petrol City AVM Standı (14 Kasım Pazartesi)

Hastanemiz C Blok Girişi Standı (16 Kasım Çarşamba)